puur_uitvaartzorg_harderwijk

Wij staan u graag bij in een periode van afscheid

Afscheid heeft alles met liefde te maken

Over ons

Het mogen begeleiden en verzorgen van uitvaarten beschouwen we als dankbaar en waardevol werk. Elke overledene is bijzonder, over ieder mens zou je een boek kunnen schrijven. Het is telkens weer fijn om families te kunnen helpen en inspiratie te geven bij een heel ‘eigen’ afscheid.

We doen uitvaarten in kerken en crematoria, maar ook op heel andere locaties. Soms kan het gewoon thuis of in eigen tuin. We wegen verschillende mogelijkheden en geven inspiratie waardoor een afscheid ontstaat dat past bij de overledene én bij de nabestaanden. Als nabestaanden goed op de uitvaart kunnen terugkijken, dan is dat een goed begin van een gezond rouwproces. We proberen dicht bij te staan, mee te denken, doen een stapje terug waar mensen graag zelf de regie willen hebben.

Over Marinka

Regelmatig vragen mensen waarom ik dit werk ben gaan doen. Mijn vader overleed toen ik 22 jaar was. Zijn uitvaart werd snel en netjes geregeld, maar achteraf gezien miste ik onze eigen invulling. Toen al dacht ik na over hoe wij misschien beter betrokken hadden kunnen worden.

In de jaren die volgden bleef er bij herinneringen aan die periode telkens iets knagen. Uiteindelijk ben ik de opleiding uitvaartverzorgster gaan doen en ben me sindsdien gaan richten op persoonlijke uitvaarten. Vanaf de eerste dag wist ik dat ik mijn bestemming had gevonden. Dat is inmiddels al weer negentien jaar geleden.

Debbie, Marinka en Kitty

” Het is en blijft voor ons heel bijzonder om nabestaanden in een sfeer van vertrouwen bij te mogen staan”.

Marinka de Haan – eigenaar

 • Lieve groeten, Ida
  Hallo Marinka, ik kan absoluut met een goed gevoel op de uitvaart terug kijken en vond het een mooi en waardig afscheid. Maar wat nog veel belangrijker is: mijn vader vond het ook een mooi en waardig afscheid en was heel tevreden…en die is niet gauw tevreden te stellen! Mijn moeder wilde nooit over deze dingen spreken, maar ik weet zeker dat mijn moeder het zich precies zo gewenst zou hebben. En dat voelt goed! Hartelijk dank voor jouw goede ideeën en begeleiding – dat heeft het afscheid voor ons zo bijzonder gemaakt! 
  Lieve groeten, Ida
 • Verdrietige groet, Kees, Jutha, Fjodor en Detty
  Na het overlijden van mijn vrouw, kwamen wij in contact met Debbie Duits. Zij begeleidde ons naar het afscheid van mijn vrouw, onze moeder, oma en dochter. Dit deed zij op een zeer professionele maar ook troostend warme manier. Zij hield ons bij de les, gaf ons huiswerk en bewaakte streng de tijdslijn. En, ondanks de verdrietige omstandigheden, we hebben zelfs nog met elkaar kunnen lachen. Dit alles leidde tot een mooi, warm, waardig en emotioneel afscheid waar wij met een zeer goed gevoel op terugkijken. Debbie, hartelijk dank voor de goede en warme begeleiding in die moeilijke tijd.
  Verdrietige groet, Kees, Jutha, Fjodor en Detty
 • Christa Krommenhoek - dochter Koos Alberts
  Dankzij Kitty heb ik dingen gedaan die ik van te voren nooit gedacht had. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Ik heb het gevoel dat het, ook al klinkt dat misschien raar, de perfecte uitvaart was en dat was het mooiste wat we mijn vader als laatste hebben kunnen geven.
  Christa Krommenhoek - dochter Koos Alberts

Voor informatie: 06 439 88 294 Bij overlijden: 0341 701 007