puur_uitvaartzorg_harderwijk

Visie en specialisme

Afscheid heeft alles met liefde te maken

PUUR biedt persoonlijke begeleiding bij alles wat er na een overlijden wenselijk en noodzakelijk is. Op een professionele manier, betrokken en met een luisterend oor, zullen wij u gedurende deze lastige periode bijstaan. Daarbij houden we continu in de gaten wat u zelf wilt en kunt doen, en wat wij voor u mogen regelen. Zo komen we tot een persoonlijke uitvaart die zowel bij de overledene als de nabestaanden past.

Wij besteden daarbij speciale aandacht aan kinderen en kleinkinderen. Hun betrokkenheid bij het afscheid nemen van een dierbare is belangrijk voor hun rouwproces en verdere ontwikkeling. Kinderen uitleg geven over wat er gaat gebeuren, wat een crematie of begrafenis is en hen daar een rol in geven is dan  essentieel. Uiteraard op een manier die bij hun leeftijd past. Kinderen willen serieus genomen worden, horen wat er aan de hand is en erbij betrokken zijn. De impact van het verlies van een naaste is groot en heeft gevolgen voor hun hele leven. Dat is niet te voorkomen, maar door tegemoet te komen aan de behoeften van kinderen kan hun veerkracht optimaal benut worden. Kinderen kunnen vaak meer aan dan wij denken, juist als ze niet buitengesloten worden.

Kinderuitvaarten      

Het begeleiden en verzorgen van uitvaarten van pasgeborenen, kinderen en jongeren is een specialisme van PUUR. Het overlijden van een kind is niet te bevatten en het verdriet allesoverheersend.Dan is het van het grootste belang om goed naar ouders te luisteren en te kijken. 
En om alle tijd te nemen om hen met zorg en aandacht te ondersteunen.

Dementie

Omdat we bij PUUR ook steeds vaker vragen kregen over hoe om te gaan met nabestaanden met dementie hebben we de training  ‘Dementievriendelijke uitvaartzorg’ gevolgd. Vanuit eigen ervaring en na het volgen van deze training zijn wij er van overtuigd: betrek mensen met dementie bij een afscheid! Het voorkomt onnodig verdriet en draagt bij aan medemenselijkheid in onze samenleving. Bij PUUR hebben wij de kennis en vaardigheden in huis om u te begeleiden. We richten ons voornamelijk op wat voor iemand met dementie nog wel mogelijk is. Want dat is vaak veel meer dan gedacht wordt!

 • Christa Krommenhoek - dochter Koos Alberts
  Dankzij Kitty heb ik dingen gedaan die ik van te voren nooit gedacht had. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Ik heb het gevoel dat het, ook al klinkt dat misschien raar, de perfecte uitvaart was en dat was het mooiste wat we mijn vader als laatste hebben kunnen geven.
  Christa Krommenhoek - dochter Koos Alberts
 • Familie Dries van den Berg
  Na het plotselinge verlies van onze vader, opa en geliefde, hielp Kitty ons bij de organisatie van een mooie uitvaart. We kijken dankbaar terug op een intens en troostrijk afscheid. Het beeld blijft ons altijd bij dat ze met haar rode sjaal waardig voor de rouwkoets uit liep. Zo vervulde ze die hele week een onmisbare rol: liefdevol, betrokken en daadkrachtig.
  Kitty, je bent een topper. Dankjewel!
  Familie Dries van den Berg
 • Laura en Geerling Petersen
  Onlangs is onze zoon 2 dagen na de geboorte helaas overleden. Op dat moment kom je onverwachts voor zoveel keuzes te staan. Katinka heeft ons van begin tot einde ontzettend goed begeleid om alle beslissingen te kunnen nemen. Ideeën werden aangedragen, en er werd rekening gehouden met mij als kraamvrouw. Katinka was erg betrokken bij ons, je kon voelen dat ze dit beroep met passie en liefde doet! Nogmaals heel erg bedankt!
  Laura en Geerling Petersen

Voor informatie: 06 439 88 294 Bij overlijden: 0341 701 007